יום רביעי, 30 באפריל 2014

עיצוב סביח פרישמן



עיצוב סביח פרישמן עוצב במקביל לעיצוב פלאפל פרישמן, שני מקומות חשובים וותיקים בתרבות האוכל של תל אביב. עיצוב מקום קטן עם הרבה אנשים, שמן ונוסטלגיה. כמעצבת חשוב לי לעצב מקומות בצורה פונקציונאלית ואסתטית יותר אך מבלי לאבד את האופי האמיתי של המקום. לכן, בחרתי להתערב בצורה מינימלית במקום. קודם כל היה לי חשוב לנקות את הקירות בעזרת חיפוי קרמיקה לבנה. במקביל יצרנו שפה גרפית ייחודית הנובעת מצורת הפטרוזיליה והפיתה. מכיוון שהמקום קטן מאוד, לא רצית להעמיס באלמנטים ולכן בנוסף לחיפוי המקרר בטפט וחיפוי הקיר האחורי בתפריט, הוספתי דלפק נירוסטה וכסאות בר עשויים עץ. מעל השארתי את לוח המודעות אך בעיצוב מחודש של OCB  והוספתי מנורה יורדת עתיקה לאותנטיות בסיסית. את הפלאפל הצמוד לו עיצבתי בצורה זהה אך ההבדל העיקרי בין שני החללים היה הצבעוניות האופיינית – כתום לסביח וירוק לפלאפל. שני המקומות יחדיו נראים מאוד אסתטיים ונקיים כיום אך עדיין האותנטיות והאופי האמיתי שיש לחלל ולאנשים בו, נשאר. וזה בעצם עיצוב טוב בעיניי. כל עוד הלקוחות והבעלים מרגישים שהמקום משקף אותם, זה אומר שהקסם האמיתי של המקום נשמר והעיצוב רק הרים אותו למעלה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה